Amenities

Our Clubhouse

Mission-style lanterns and double doors with artful paned glass invite you into our 11,000-square-foot “farm house” meets “mission” style clubhouse where soaring ceilings, large skylights and cheerful wall colors abound. Our lobby’s front desk is composed of a thick redwood slab, and the alcove leading to the hall is adorned with a wood-planked barrel ceiling and wall nooks that display antique tennis trophies. Huge three-foot by four-foot canvas photo prints of famed tennis players splash across the walls of every room, while classic travel posters and magazine covers from the 1920s and 1930s infuse more colorful artwork into the mix.

Classic wooden tennis rackets are used as signage pointing the way to spacious locker rooms that include Sunlighten infrared saunas. Soaring windows with forest views equip our Fitness Center with ample natural light and airflow. Here, members enjoy more than 20 pieces of state-of-the-art equipment.

Our guests and members also appreciate our pro-shop corner of items; racquet re-stringing services; the self-service complimentary beverage bar featuring coffee and infused water; and our Hawaiian-themed lounge with cozy seating, a large-screen television, game tables, snacks and enormous picture windows that allow for tennis match viewing.

Our clubhouse grounds feature:

-an outdoor deck overlooking distant vineyards and six world-class tennis courts

-rentable event-tent space

-bocce ball amid a crushed oyster shell-covered court; and ping pong tables

-“nature trail” that skirts the perimeter of the facility for nearly one-third of a mile

Plans for a swimming pool, fitness studio, a kitchen, spa treatment room, conference room, staff break room and other amenities are in the works.

Sunlighten Sauna

An Eco-Friendly Property

We have proudly met or surpassed every county code in the areas of energy and water conservation. Our extensive water-drainage system captures an average of 80,000 gallons of water for every two inches of rain. We are able to store the water in our eight 10,000-gallon water tanks and then use it for landscaping and court cleaning.

Our 11,000-square-foot clubhouse was designed in an ‘S’ shape in order to preserve all of the property’s live oak, madrone, manzanita and pine trees. Our parking lot is unusually shaped because we saved every tree. The parking lot’s natural gravel surface emits less heat and glare than pavement, making it eco-friendly, and ideal for water drainage, too.

We also restored the remains of an old stone wall and a fire pit from the original farmstead that occupied the property years ago, and extended it with new stone that leads guests to the front walkway. Here, stamped concrete and pavers offer texture while salmon-colored concrete was chosen to minimize the glare for players on nearby courts.

State-of-the-art electrical devices, LED low-energy lighting on the courts and throughout the property were also employed in order to conserve energy. Energy saving insulation has been used throughout the clubhouse, as well as waterless urinals, power flush toilets, skylights and sensor-activated filtered water saving devices to encourage people to refill and reuse plastic bottles.